(Archieffoto: Twitter Nanning Mol)

Buurthuis De Boschbloem in Voorschoten vreest voor voortbestaan

Buurthuis Bloemenwijk Boschgeest aan de van der Oyelaan heeft in een brief de gemeente Voorschoten gevraagd om steun. Ze vrezen dat het voortbestaan van het activiteitencentrum in gevaar komt door wegvallende opbrengsten van de activiteiten, consumpties en vergaderingen. “Dit is ernstig omdat we weinig financiële reserves hebben”, schrijft het bestuur van de Boschbloem. Ze hopen dat de gemeente Voorschoten kan bijspringen.

“Door de uitbraak van het coronavirus en de daarop volgende maatregelen die de landelijke overheid heeft genomen hebben we onze activiteiten compleet moeten staken. Dit heeft tot gevolg gehad dat een grote groep bewoners hun ontmoetingsplek kwijt is en hun vaste activiteiten en sociale contacten mist. Het sociaal anker voor velen is weggevallen. Wij vrezen dat de beperkingen nog een lange tijd gaan duren. Gezien het feit dat bijna al onze leden in de risico-groep zitten en dat veel activiteiten zich niet lenen voor een ‘anderhalve meter’ organisatie is onze zorg dat het voortbestaan van ons activiteitencentrum in gevaar komt.”

Als mogelijke oplossing stelt de Boschbloem voor om bijvoorbeeld de huur kwijt te schelden. Verder denken ze aan tijdelijke exploitatieondersteuning, betere subsidievoorwaarden en het gebruik maken van landelijke regelingen. Het buurthuis schrijft dat er snel actie ondernomen moet worden en dat ze graag meedenken. “Juist na de crisis zal de behoefte aan een plek voor ontmoeting groot zijn. Een vitaal buurthuis is dan extra belangrijk. Wij doen een klemmend beroep op u om alles te doen wat in uw vermogen ligt om ons en andere buurthuizen in onze gemeente te ondersteunen.”

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×