Geert Hammink. (Foto: ZZ Leiden).

Voormalig NBA-speler Geert Hammink nieuwe hoofdcoach ZZ Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft een nieuwe hoofdcoach voor komend seizoen. De club bereikte daartoe zondag overeenstemming met Geert Hammink, voor de duur van een seizoen.

Hammink behoort tot een select groepje Nederlanders dat in de NBA (de Amerikaanse profliga) heeft gespeeld. Na zijn collegeloopbaan bij Louisiana State University te hebben afgerond in 1993, speelde de 2.13 meter lange Hammink eerst een jaartje in Italië. Daarna kwam hij in de NBA uit voor de Orlando Magic en de Golden State Warriors. In de periode 1996-2004 was Hammink actief in Griekenland en Duitsland. In zijn laatste Duitse jaar, bij Köln ’99-ers, werd Hammink opgenomen in het All Star Team van de Duitse competitie.

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball wordt de tweede club in de Dutch Basketball League die in zee gaat met Hammink. In het seizoen 2018-2019 was Hammink hoofdcoach bij het verrassend goed presterende Dutch Windmills. Bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball wordt Hammink fulltime coach, wat de wens was van het Leidse bestuur.

Groot netwerk
Marcel Verburg, voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball, en Rob van Hooven, directeur Technische Zaken, zijn blij dat de club erin geslaagd is om een Nederlandse coach binnen te halen.
“Geert Hammink is een naam in het basketbal. Hij heeft bewezen met jeugd te kunnen werken. Daarnaast beschikt hij over een groot netwerk en dat is mooi meegenomen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij de juiste man is voor onze club.”

Hammink zelf kijkt er naar uit om zijn rol als hoofdcoach te gaan vervullen. “Ik ben blij dat ik de coach mag zijn van een club met de grootte van Zorg en Zekerheid Leiden, met al haar historie, en een fantastische ‘fan base’. Ik denk dat er meteen in het eerste gesprek een klik was en ga er, samen met de spelers, hard aan werken die positieve energie om te zetten in succesvol en attractief basketbal”, aldus Hammink.

Nu de hoofdcoach voor komend seizoen bekend is, gaat de technische staf werken aan het invullen van de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball voor het seizoen 2020-2021.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×