Presentatie jubileumboek Dorpskerk Leiderdorp. (Foto: PR).

Jubileumboek 400 jaar Dorpskerk Leiderdorp gepresenteerd

Ondanks de afgelasting van de diverse activiteiten rondom het 400-jarig bestaan van de Dorpskerk is
afgelopen vrijdag het jubileumboek officieel gepresenteerd. In een zeer klein gezelschap namen onder meer koster Henk van der Velden en voormalig predikante Henny Parigger de eerste exemplaren in ontvangst uit handen van auteur Martine Zoeteman-van Pelt.

In het boek zijn vele foto’s en verhalen over de vier eeuwen oude kerk te vinden. Zoals het plakboek van de restauratiearchitect, die de beeldbepalende toren durfde af te breken om de vorm van 1620 terug te brengen, het enthousiasme van de ‘drie Henken’ over hun kerk en de keurige kerkgangers uit de jaren zestig op unieke foto’s uit de collectie van het kostersechtpaar Soek.

Het boek is te bestellen via www.dorpskerk400.nl

Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×