(Foto's: Regio15).

Kluizen en delen kalashnikovs gevonden bij ratteninspectie Vierlinghlaan Leiden

In het water tussen de Vierlinghlaan en de Doctor Lelylaan in Leiden zijn dinsdagmorgen twee kluizen en meerdere lege wapenmagazijnen gevonden. De spullen werden ontdekt tijdens een inspectie naar muskusratten. Omdat het om munitie gaat, is de politie met speciale duikers van het arrestatieteam ter plaatse gekomen.

De politieduikers hebben de sloot nog verder doorzocht op aanwezige munitie en de spullen daarna uit het water gehaald. “Dit is een standaardprocedure als er (delen van) wapens worden aangetroffen, dat wordt dan op deze manier aangepakt”, laat een woordvoerder van de politie desgevraagd weten.

Er wordt nu onderzocht waar de twee kluizen vandaan komen en of er nog waardevolle spullen in zitten. De lege magazijnhouders, naar verluid van een automatisch vuurwapen, zijn hoogstwaarschijnlijk geen aanleiding voor verder onderzoek, aldus de politie.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×