(Archieffoto: Sleutelstad).

Museum Volkenkunde vanaf 1 juni weer open voor publiek

De verschillende locaties van het Nationaal Museum van Wereldculturen, waaronder Museum Volkenkunde in Leiden, zijn per 1 juni weer open voor bezoekers. “We zijn er, met enkele aanpassingen, klaar voor”, zegt directeur Stijn Schoonderwoerd. “De gebouwen zijn ruim, waardoor veel vaste en tijdelijke exposities gewoon open kunnen.

De afgelopen periode heeft het museum onder andere gewerkt aan de omvorming van het ticketingsysteem. “Door het gebruik van tijdsloten kunnen we optimale spreiding van bezoekers garanderen. We zijn opgelucht dat we weer bezoekers kunnen ontvangen.”

De heropening betekent goed nieuws voor de expositie ‘Een Zee van Eilanden’ in Museum Volkenkunde. Deze expositie over Oceanië was nog maar net geopend toen de intelligente lock down werd afgekondigd. De expositie toont topstukken uit Oceanië; het werelddeel dat loopt van Nieuw-Guinea tot Paaseiland en van Nieuw-Zeeland tot Hawaï. In de tentoonstelling is een mix van objecten, topstukken en hedendaagse kunst te zien. Ook is er aandacht voor actuele vraagstukken. Zo is ‘Botteld Ocean 2120’ van kunstenaar George Nuku een echte blikvanger. De enorme installatie is een denkbeeldige wereld van 2120, volledig gemaakt van gerecycled plastic en speelt in op de klimaatvraagstukken van vandaag de dag.

Links: ‘Botteld Ocean 2120’ van kunstenaar George Nuku, te zien in Museum Volkenkunde. (Foto: Museum Volkenkunde, Aad Hoogendoorn). Rechts: Beeld uit ‘Een zee van eilanden’. (Foto: Museum Volkenkunde, Aad Hoogendoorn).

Nieuwe expositie: First Americans
Op 9 juli opent in de galerij First Americans, over de veerkracht en creativiteit van de inheemse bevolking vanaf het moment dat de Pelgrims 400 jaar geleden voet aan de grond zetten tot op de dag van vandaag. Daarnaast ontwikkelt het museum diverse zomeractiviteiten voor families. Zoals een reis door de wereld langs verschillende culturen, landen en de mensen die er wonen en XXL spellen in de museumtuin.

Wie de musea wil bezoeken moet vooraf een ticket reserveren. Kaartjes zijn zowel telefonisch als via de sites van de musea te boeken.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×