Impressies van de nieuwbouw in de Zeeheldenbuurt. (Heren5 Architecten).

Nieuwbouw Zeeheldenbuurt start deze week

Deze week starten woningbouwcorporatie Portaal en TBI-onderneming ERA Contour officieel met de bouw van de 76 nieuwe huurwoningen in de Zeeheldenbuurt. Ondanks de coronacrisis gaat Portaal zoveel mogelijk door met haar projecten: “Er is nog altijd een wooncrisis en huurwoningen zijn keihard nodig”, aldus de corporatie.

De oude woningen zijn inmiddels allemaal gesloopt. ERA Contour bouwt er in opdracht van Portaal 36 sociale huurappartementen aan de Zijlsingel en de Evertsenstraat, 27 tweelaagse eengezinswoningen in de Van Speyk- en de Trompstraat en dertien drielaagse eengezinswoningen in de Evertsenstraat voor terug. De eengezinswoningen gaat Portaal verhuren in de vrije sector. Als alles mee zit worden de woningen in het voorjaar van 2021 opgeleverd aan de nieuwe bewoners.

Samen met de buurtbewoners stelde Portaal een beeldkwaliteitsplan voor de nieuw te bouwen woningen. Doel was de plannen maximaal af te stemmen op het karakter van de Zeeheldenbuurt in stedenbouwkundige kenmerken, architectonische uitwerking, materiaal, kleur en detail. Heren5 Architecten maakte voor de nieuwbouw een ontwerp dat aansluit op de uitstraling van de wijk, waardoor de sfeer en het karakter behouden blijven.

Energiezuinig en comfortabel
De nieuwe woningen zijn energiezuinig en comfortabel. Alle woningen worden straks verwarmd met een warmte-koudeopslaginstallatie. Op de appartementen liggen zoveel mogelijk zonnepanelen om energie op te wekken. Ook de eengezinswoningen krijgen zonnepanelen om energie op te wekken voor eigen verbruik.

Leiden Maatschappij Zeeheldenbuurt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×