De gemeenteraad van Oegstgeest is door de storing afgelast. (Archieffoto: IJsbrand Terpstra).

Gemeenten onbereikbaar door storing; raadsvergadering Oegstgeest afgelast

De maandelijkse besluitvormende vergadering van de gemeenteraad Oegstgeest is woensdagavond afgelast. Door een regionale ICT-storing waren de gemeentes in de Leidse regio al de hele dag onbereikbaar en kan ook de gemeenteraad geen doorgang vinden. “De ICT-problemen liggen buiten de macht van Gemeente Oegstgeest, waardoor we niet op korte termijn de problemen kunnen oplossen”, liet de gemeente woensdagmiddag weten.

De gemeenten in de Leidse regio hadden de hele dag al te maken met technische problemen. Woensdagochtend maakten Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp en Zoeterwoude al vroeg melding van de storing, waarna ze de hele dag onbereikbaar waren. Zowel telefonisch als per email kon geen contact worden opgenomen. Ook de Wifi in de panden van de vier gemeenten, die de ICT gezamenlijk hebben ondergebracht in Servicepunt71, werkte niet.

De gemeenteraadsvergadering van Oegstgeest is verplaatst naar maandagavond 25 mei om 19.30 uur. Wanneer de storing is opgelost, blijft vooralsnog onduidelijk. “Hou de website in de gaten voor meer informatie”, liet de gemeente Leiden via sociale media weten. Donderdag zijn de gemeentes in ieder geval gesloten vanwege Hemelvaartsdag.

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Politiek Regio Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×