Rijksmuseum van Oudheden 1 juni weer open met 3 nieuwe tentoonstellingen

Het Rijksmuseum van Oudheden aan het Rapenburg heropent vanaf 1 juni haar deuren voor bezoekers. Er zijn dan maar liefst drie nieuwe tentoonstellingen te zien. Het gaat om de tentoonstellingen ‘Romeinen langs de Rijn’, ‘Textiel uit Egypte’ en ‘GLAS’. Om het museum te bezoeken is het wel verplicht om vooraf kaarten te reserveren via de website.

De tentoonstelling ‘Romeinen langs de Rijn‘ is volgens het museum voor jong en oud. “Je ontdekt hoe mensen tweeduizend jaar geleden leefden langs de Nederlandse Rijn. Wie denkt dat hier alleen soldaten in forten woonden, heeft het mis. In de dorpjes langs de grens woonden ook de vrouwen en kinderen van de soldaten. Bovendien waren er handelaren en ambachtslieden te vinden die zaken deden met het leger. Al hun verhalen worden nu voor het eerst samen in één tentoonstelling verteld. Met meer dan driehonderd archeologische vondsten uit de Nederland en een speciaal doe-boekje voor kinderen”, aldus het Rijksmuseum van Oudheden in een persbericht. De tentoonstelling is tot en met 28 februari 2021 te bezichtigen.

Over de expositie ‘Textiel uit Egypte‘ schrijft het museum dat ze voor het eerst in bijna vijfentwintig jaar een selectie textiel uit Egypte van meer dan duizend jaar oud tonen. “Het materiaal is erg kwetsbaar en daarom bijna nooit in een tentoonstelling te zien. ‘Textiel uit Egypte’ biedt een unieke gelegenheid om een keur aan eeuwenoude Egyptische weefsels te bewonderen in een verhaal over stoffen, stijlen, technieken, motieven en symboliek. Opvallend is de mix met nieuw werk van kunstenaars van textielgroep QS2, die zich door de museumcollectie lieten inspireren”, schrijft het museum. De tentoonstelling is tot 27 september 2020 te bewonderen.

De derde tentoonstelling ‘GLAS‘ was in 2019 eerder te zien en gaat nu op herhaling in een vernieuwde opstelling. “Bezoekers kunnen in een kleurrijke parade genieten van de schoonheid, kleuren en uitzonderlijke vormen van het antieke glaswerk. Te zien zijn eeuwenoude luxe drinkbekers, parfumflesjes en schalen, fijn gegraveerd glaswerk, kleurrijk inlegwerk, maar ook eenvoudige gebruiksvoorwerpen zoals dobbelstenen en kralen van glas. Nieuw is de topselectie glaswerk in bruikleen van een van Nederlands grootste privé-glasverzamelingen”, aldus het museum. De tentoonstelling is te zien tot en met 28 februari 2021.

Cultuur Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×