Oefeningen Ritmische Gymnastiek kunnen ook op het strand. (Foto: Facebook Gymsport Leiden).

Gymsport Leiden organiseert Veranda Cup voor Ritmische Gymnastiek

Het idee is simpel, iedereen kan vanaf huis meedoen. Op je balkon, in je huiskamer, in het park om de hoek of wellicht op een andere buitensportlocatie die tijdelijk ook door gymnasten kan worden gebruikt. Je doet je favoriete oefening met bijvoorbeeld bal, lint of knots, maakt er een filmpje van en dingt mee naar de eerste Veranda Cup Ritmische Gymastiek 2020.

De voortdurende ‘intelligente lockdown’ vraagt om creativiteit. Niet alleen bij gedupeerde ondernemers, maar ook sportverenigingen willen graag hun leden tegemoetkomen met trainingsfaciliteiten en een alternatief voor de gewone wedstrijden en toernooien. Ook hier is online en op afstand het sleutelwoord. Geïnspireerd door voorbeelden in het buitenland kwam het idee voor de Veranda Cup op bij de afdeling Ritmische Gymnastiek van Gymsport Leiden.

Batterij aan medailles
“De hal is verboden terrein voor ons en dus zijn we naar buiten verhuisd”, zegt Renée Vermond, coördinator Ritmische Gymnastiek. “Wij hebben van de gemeente een ongebruikt korfbalveld toebedeeld gekregen en daar kunnen wij trainen en dit soort wedstrijden houden.” Het gaat om een online wedstrijd waar niet alleen leden van Gymsport Leiden aan mee kunnen doen maar gymnasten uit heel Nederland. “We houden dezelfde indeling in klassen aan zoals die normaal gesproken ook bij wedstrijden in de hal hanteert. En dan hebben we ook nog de vijf verschillende materialen, dus een batterij aan categorieën en ook een batterij aan medailles.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Renée Vermond, coördinator Ritmische Gymnastiek bij Gymsport Leiden.

Iedereen die meedoet, mag zijn oefening zo vaak filmen als hij of zij wil en de beste insturen. De filmpjes worden per categorie beoordeeld door juryleden van de deelnemende verenigingen volgens dezelfde richtlijnen als de officiële indoorwedstrijden. “Een mooi alternatief nu de gewone wedstrijden niet door kunnen gaan. We hopen daarmee het voor onze leden nog leuker te maken om te blijven trainen.”

Naast de officiële wedstrijd, is er ook een publieksprijs. Alle filmpjes zijn straks ook te vinden op de Facebookpagina van Ritmische Gymnastiek Gymsport Leiden, en het filmpje met de meeste ‘likes’ krijgt de publieksprijs. Vanuit Koninklijke Nederlandse Gymnastiekunie is positief gereageerd op het Leidse initiatief, aldus Vermond.

Inschrijven tor 28 mei, filmpje insturen voor 15 juni
Wie mee wilt doen, moet zich voor 28 mei inschrijven bij Gymsport Leiden, het filmpje moet binnen zijn voor 15 juni en op 21 juni wordt de uitslag bekendgemaakt. Van 15 juni tot en met 20 juni, kan iedereen kijken en likes uitdelen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×