(Archieffoto: Emile van Aelst)

Oproep gemeente Voorschoten: 'meld buitenplannen horeca en sport'

De gemeente Voorschoten roept ondernemers en sportschoolhouders in het dorp op om hun plannen voor activiteiten in de buitenlucht vooraf te delen met de gemeente. “Wij denken graag mee over de mogelijkheden en willen voorkomen dat men elkaar in de weg zit”, zo stelt een woordvoerder.

Als de terrassen per 1 juni weer open mogen als volgende stap in de anderhalvemetereconomie moet er voor de bezoekers voldoende ruimte zijn om afstand te houden. Onlangs maakte de gemeente bekend de horeca hiervoor extra ruimte te willen geven. “Overigens niet alleen in de Voorstraat, maar overal in het dorp waar horecabedrijven zijn gevestigd. Waarschijnlijk worden het terrassen zonder tafeltjes. Dat is een van de richtlijnen die branche-organisatie Koninklijke Horeca Nederland heeft opgenomen in het protocol voor heropening”, zegt de Voorschotense locoburgemeester Paul de Bruijn (VVD). Extra ruimte terrasruimte kan alleen als er een totaaloverzicht van (geplande) buitenactiviteiten is.

Horecaondernemers en sportscholen die activiteiten in de buitenruimte willen organiseren (bijvoorbeeld uitbreiding van de terrassen of sportlessen in de buitenruimte), worden gevraagd om hun plannen per e-mail (economie@wodv.nl) met de gemeente te delen.

Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×