In de Voorstraat wordt momenteel een beperkte markt gehouden met slechts aan één kant marktkramen. (Foto: Chris de Waard).

Voorschoten wil meer ruimte voor markt en terrassen

De Voorschotense weekmarkt wordt vrijwel zeker verplaatst naar een deel van het Churchillplein en een stukje van het Treubplein. “Momenteel zijn we aan het uitmeten of daar daadwerkelijk voldoende ruimte is voor de hele markt”, zegt de Voorschotense wethouder Paul de Bruijn (VVD). Hij heeft als locoburgemeester de coronamaatregelen in zijn portefeuille in verband met de afwezigheid van burgemeester Bouvy-Koene. Als de markt wordt verplaatst naar de twee pleinen kunnen alle kramen er weer terecht. Zowel food als non-food.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Paul de Bruijn uit Voorschoten over meer ruimte en een andere tijdelijke plek voor de markt en grotere terrassen.

Grotere terrassen zonder tafeltjes
Bijkomend voordeel van het verplaatsen van de markt van de Voorstraat naar de locatie Churchillplein/Treubplein is dat daardoor meer ruimte ontstaat voor de terrassen. Als de terrassen per 1 juni weer open mogen als volgende stap in de anderhalvemetereconomie moet er voor de bezoekers voldoende ruimte zijn om afstand te houden. Om dan toch voldoende mensen kwijt te kunnen wil het gemeentebestuur de horeca letterlijk meer ruimte geven. Overigens niet alleen in de Voorstraat, maar overal in het dorp waar horecabedrijven zijn gevestigd. Waarschijnlijk worden het terrassen zonder tafeltjes. Dat is een van de richtlijnen die branche-organisatie Koninklijke Horeca Nederland heeft opgenomen in het protocol voor heropening.

Economie Maatschappij Politiek Voorschoten Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×