(Archieffoto: Chris de Waard).

Theater Ins Blau sluit aan bij 'Bewaar je ticket, geniet later'

In navolging van andere culturele culturele instellingen heeft het Leidse Theater Ins Blau zich nu ook aangesloten bij de actie: ‘Bewaar je ticket, geniet later’-campagne. Nederlandse theaters, concertzalen, poppodia, evenement- en sportorganisatoren, musea en festivals vragen hierbij gezamenlijk aan bezoekers om geen geld terug te vragen, maar hun tickets te houden tot de instelling weer open gaat.

Met ‘Bewaar je ticket, geniet later’ proberen de organisaties in de culturele sector gezamenlijk de grote economische klap die hen treft, door de verplichte sluiting als gevolg van de coronacrisis, op te vangen. “Nu geen geld terug betalen geeft de sector de ruimte om te werken aan nieuwe evenementen in de toekomst. Niet alleen de organisatoren, artiesten en podia worden hiermee geholpen, maar juist ook de mensen achter de schermen die deze evenementen mede mogelijk maken zoals decorbouwers, technici, leveranciers, creatieven en andere werknemers en zelfstandigen in de culturele en sportsector”, zo stellen de instellingen op de website van de campagne.

De organisatoren hebben er overigens wel begrip voor als houders van tickets om welke reden dan ook niet van deze regeling gebruik willen of kunnen maken; zij kunnen alsnog hun geld terugvragen. De wijze waarop de restitutie verloopt is omschreven in de ‘Regeling ticketgelden coronacrisis’ en is gerelateerd aan de datum van het (oorspronkelijke of verplaatste) evenement.

Passend aanbod
Momenteel zoeken instellingen als Theater Ins Blau zoveel mogelijk naar nieuwe data voor de evenementen die geen doorgang konden vinden. Het oorspronkelijke ticket blijft gewoon geldig. Is verplaatsen niet mogelijk, of is de houder van het ticket verhinderd op de nieuwe datum, dan wordt het evenement definitief afgelast en krijgt de houder van het ticket een voucher ter waarde van de oorspronkelijke ticketprijs, inclusief (service)kosten, die later ingewisseld kan worden. Hierdoor kunnen bezoekers alsnog genieten van een vervangende voorstelling, wedstrijd, festival, concert of tentoonstelling.

Ticketkopers kunnen er ook voor kiezen om hun ticket om te zetten in een donatie, waarmee zij artiesten, makers en de mensen achter de schermen steunen.

Brede steun
De gezamenlijke regeling volgt de regels van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en wordt gesteund door minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap: “Ook voor de culturele sector zijn dit uitdagende tijden. We kunnen de theaters, organisatoren, poppodia en musea helpen door naar de voorstellingen te blijven gaan, alleen later wanneer de omstandigheden het toe laten. Evenementen worden nu verplaatst. Bewaar je ticket en blijf van cultuur genieten. En kan je toch niet, vraag dan om een tegoedvoucher. Zo help je de culturele branche overeind te blijven.”

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×