Virtuele rondleiding vanuit de Leidse Schouwburg op woensdag 27 mei om 21.00 uur. (Foto: PR Leidse Schouwburg).

Virtuele rondleiding door Leidse Schouwburg: verbinding en hoop in crisistijd

Theatermakers willen blijven creëren, vermaken, verbazen en ontroeren. Ook onder de extreme omstandigheden door anti-coronamaatregelen. De Leidse Schouwburg gaat daarom door met het brengen van cultuur naar de huizen van Leidenaren. Op woensdag 27 mei om 21.00 uur presenteert de schouwburg een virtuele historische rondleiding aangevuld met dans, poëzie en filosofie.

De Leidse Schouwburg is een theater dat menig crisis heeft doorstaan. Maar ook ten tijde van een crisis een enorm verbindende rol heeft gespeeld. Nu de schouwburg een tijd de deuren heeft moeten sluiten, om verspreiding van een nog steeds onvoorspelbaar virus tegen te gaan, opent het op een andere manier tóch zijn deuren. Met een virtuele rondleiding in de oudste schouwburg van Nederland, langs de plekken die altijd Leidenaren altijd verbonden hebben – of dat nu in 1705, in 1942 of in 2020 was.

In de livestream op 27 mei wordt een virtuele rondleiding van de schouwburg samengebracht met de energie van DansBlok en de filosofie en impact van KASSETT. Langs de huisgebrouwen gedichten van Leidenaar André Hengeveld, die het sentiment van Leiden vervat in puntige poëzie.

Kijk op 27 mei om 21.00 uur mee via het platform van de Culthelden of de Facebookpagina van de Leidse Schouwburg.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×