Wethouder Rik van Woudenberg neemt nieuwe oplaadpaal in Leiderdorp in gebruik. (Foto: J.P. Kranenburg).

Leiderdorp krijgt extra laadpalen

Wethouder Rik van Woudenberg heeft gisteren een nieuwe laadpaal onthuld aan de Muzenlaan in Leiderdorp. Sinds februari zijn er in Leiderdorp twee aanbieders voor oplaadpalen, waardoor de drempel om elektrisch te gaan rijden moet worden verlaagd. Inmiddels is er voor vijftien locaties een aanvraag gedaan. De net onthulde laadpaal wordt wel pas over twee weken aangesloten.

Aanbieders Allego en PARKnCHARGE gaan ook strategisch oplaadpalen plaatsen. Aan de hand van data wordt bepaald wat hiervoor de beste locaties zijn. Zo komt er een dekkend netwerk van oplaadpalen in Leiderdorp, zodat er op loopafstand altijd een oplaadmogelijkheid is. De afgelopen jaren is het bezit van elektrische auto’s verdubbeld. De verwachting is dat deze trend de komende jaren doorzet.

Meer informatie over het aanvragen van oplaadpalen is te vinden op de website van de gemeente Leiderdorp.

Duurzaamheid Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×