(Foto's: Chris de Waard).

Molenmuseum de Valk te bezoeken na reservering

Vanaf dinsdag kan ook Molen de Valk weer onder voorwaarden worden bezocht. Het molenmuseum heeft een looproute gemarkeerd, zodat bezoekers elkaar niet tegenkomen. Om die reden zijn de bovenste twee etages niet toegankelijk. Eenrichtingsverkeer is daar niet mogelijk.

Bij binnenkomst moeten bezoekers hun handen desinfecteren. Ook worden er dan gezondheidsvragen gesteld. De toiletten zijn gesloten. Een bezoek aan het molenmuseum is alleen mogelijk na een telefonische reservering via 071 – 516 53 53.

Van de periode dat de molen was gesloten in verband met de coronacrisis is gebruik gemaakt om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Zo zijn enkele schoren vervangen. dat zijn de grote schuine balken die de constructie ondersteunen waarmee de kap en de wieken in de wind gedraaid kunnen worden.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×