(Archieffoto: RC DIOK).

Basisschoolkinderen kunnen zich uitleven tijdens Leiden Sport Zomer

De derde editie van de Leiden Sport Zomer kan dit jaar vanaf juli ondanks de coronacrisis gewoon doorgaan. Gezien kinderen van kinderen tot 12 jaar mogen sporten zonder de anderhalvemeterregel, organiseren de verschillende aangesloten Leidse sportverenigingen gratis activiteiten in Sportpark Roodenburg voor kinderen die tijdens de zomer niet op vakantie gaan. Wel heeft de organisatie de doelgroep moeten aanpassen, mochten afgelopen jaren kinderen van 6 tot 15 meedoen, dit jaar zijn kinderen tot 12 jaar welkom.


Nieuws071-presentator Maarten Mulder ging in gesprek met Welmoet Lugt, voorzitter van Leide Sport Zomer.

“We proberen een gezond alternatief te bieden op de spelcomputer”, vertelt Welmoet Lugt, voorzitter van de Leiden Sport Zomer. “Je ziet toch dat kinderen daar vaak naar neigen wanneer zij zich vervelen.” Daarom bundelden de voetbalclub Roodenburg en rugbyvereniging DIOK de krachten om kinderen gratis sport aan te bieden, zodat zij kennis kunnen maken met voetbal en rugby.

Sinds vorig jaar kwam daar ook Basketbalvereniging BS Leiden bij en sinds dit jaar heeft ook voetbalvereniging Lugdunum zich bij de Leiden Sport zomer aangesloten. “Bij Roodenburg bestaan alleen jongensteams, maar bij Lugdunum hebben ze juist weer meidenteams. Die combinatie is super leuk.” Het hogere doel van het initiatief, is meer kinderen aan het bewegen krijgen: “Doordat we de sportactiviteiten ook structureel aanbieden, hopen wij dat het een gewoonte voor hen wordt.”

Kinderen hoeven zich niet aan te melden om mee te kunnen sporten. Via Facebook kunnen zij zelf in de gaten houden wanneer er gesport kan worden op het Sportpark Roodenburg. De eerste mogelijkheid dient zich op zaterdag 18 juli aan.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×