Sportdag op het complex van Leiden Atletiek voor leerlingen die vandaag een thuisblijfdag hebben. Foto: Gerry van Bakel).

Extra sportdagen voor basisschoolleerlingen: 'Weer lekker naar buiten'

Op het complex van Leiden Atletiek is ruimte genoeg om een paar klassen kennis te laten maken met atletiekonderdelen. Er wordt gegooid met ballen, over lage hekjes gesprongen en geoefend met starten. Puur plezier in bewegen staat voorop. Voor zowel de kinderen als de stagiairs van het mboRijnland die de kinderen helpen.

Sander van Weerlee-Feenstra is gymnastiekleraar op de St. Josephschool in Leiden en samen met Sjoerd Jenninga, combinatiefunctionaris op de Morskring, heeft hij deze twee extra sportdagen op poten gezet. “Volgende week is er nog zo’n dag. En Martijn Peetsold van TopsortLeiden vindt dat het de komende dertig jaar door moet gaan. Ik hoop dat het gaat lukken, hij heeft mijn stem. Maar voor nu is het even twee keer. De gemeente Leiden heeft de atletiekbaan gratis beschikbaar gesteld en dan blijkt dat er veel mogelijk is in tijden van corona. We hopen dat de kinderen vooral plezier in bewegen mee naar huis nemen.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met stagiair Ricardo van mboRijnland en Sander van Weerlee-Feenstra over de extra sportdag.

Voor Ricardo is het zo’n beetje voor de eerste keer in twee maanden dat hij weer naar buiten kan. Hij volgt bij mboRijnland de fitness-opleiding en hij loopt stage bij Sander en Sjoerd. Meehelpen bij het organiseren van deze sportdagen is daar een onderdeel van en een welkome afwisseling. “Ik heb gelukkig geen achterstand opgelopen omdat de lessen online wel doorgingen, maar soms is het gewoon niet zo praktisch om alles vanachter het beeldscherm te doen.” Een dagje in de zon op de atletiek met een kleine honderd enthousiaste schoolkinderen is dan weer extra fijn. “Het is zeker geen corvee om hier buiten met de kinderen bezig te zijn. Het is belangrijk dat kinderen zich motorisch blijven ontwikkelen, rennen en lopen en zichzelf ontdekken.”

De sportdagen worden deze en volgende week aangeboden aan de leerlingen die op dat moment niet naar school zijn en een thuisblijfdag moeten overbruggen. Van Weerlee-Feenstra: “Bewegen, bewegen, bewegen, daar draait het allemaal om.”

Leiden Onderwijs Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×