(Archieffoto: J.P. Kranenburg).

Straatjutters Leiderdorp gaan weer aan de slag

De vrijwillige zwerfvuil opruimers ‘Straatjutters Leiderdorp’ gaan weer aan de bak. De vrijwilligers roepen Leiderdorpers op om een handje mee te helpen bij het schoon houden van de straten en zich aan te sluiten bij het initiatief.

De Straatjutters Leiderdorp zijn sinds november 2018 actief. De vrijwilligers komen om de week op vrijdag en zaterdagochtend bijeen om zwerfafval van de Leiderdorpse straten te ruimen. ‘Jutters’ kunnen lid worden van de facebookgroep, om ook buiten de twee vaste momenten af te spreken en straatvuil te ruimen. De groep bestaat inmiddels uit ruim honderd vrijwilligers.

Indien een belanghebbende nog geen afvalgrijper heeft, kan hij of zij deze van tevoren aanvragen door even te bellen met de gemeente Leiderdorp. Die zorgt er dan voor dat de grijper gratis af te halen is bij het gemeentehuis. De opruimploeg verzamelt vrijdagochtend 12 juni om 09.45 uur bij het voormalige MEC gebouwtje bij de kinderboerderij, achter Brasserie Park.

Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×