(Foto's: Rob van Dullemen).

Bioscoop in coronatijd: 'Blockbusters terug op het grote doek'

In de Leidse bioscopen kun je niet alleen films zien die op dit moment populair zijn, maar ook klassieke blockbusters van vroeger. “Normaal hebben we daar de ruimte niet voor. Nu pakken we de glorieuze kans om klassiekers terug te brengen”, zegt mede-directeur Govert de Kok van Bioscopen Leiden.

Naast de opening van de horeca mochten afgelopen maandag ook de Leidse bioscopen weer open. Dat verliep erg goed volgens De Kok. “Het was niet druk, maar dat gaf ons de gelegenheid om de maatregelen die we hebben genomen verder te testen en te finetunen.”

Verslaggever Reanne van Kleef in gesprek met Govert de Kok van Bioscopen Leiden

Per bioscoop mogen er maximaal dertig mensen naar binnen. Tenzij ze in het zelfde huishouden zitten, moeten ze anderhalvemeter afstand houden. “We hebben aparte looproutes en elke zaal heeft op een ander moment inloop”, zegt De Kok. “Verder is de pauze komen te vervallen en kun je na de film ook niet meer blijven hangen voor een drankje.”

Nieuw bij de bioscopen zijn dus de oude films. Het is voor De Kok een manier om mensen weer naar de bioscoop te trekken. “Dat zijn films die je echt in de bioscoop moet zien. Op het grote doek met het beste geluid”, vertelt De Kok enthousiast.

Bekijk hieronder de fotoreportage over de Leidse bioscopen in coronatijd.

 • Foto door: Rob van Dullemen ©
  Foto door: Rob van Dullemen ©
 • Foto door: Rob van Dullemen ©
  Foto door: Rob van Dullemen ©
 • Foto door: Rob van Dullemen ©
  Foto door: Rob van Dullemen ©
 • Foto door: Rob van Dullemen ©
  Foto door: Rob van Dullemen ©
 • Foto door: Rob van Dullemen ©
  Foto door: Rob van Dullemen ©
 • Foto door: Rob van Dullemen ©
  Foto door: Rob van Dullemen ©
 • Foto door: Rob van Dullemen ©
  Foto door: Rob van Dullemen ©
 • Foto door: Rob van Dullemen ©
  Foto door: Rob van Dullemen ©
 • Foto door: Rob van Dullemen ©
  Foto door: Rob van Dullemen ©
Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×