Introductieweek voor Leidse studenten zowel digitaal als fysiek en langer

De introductieweek voor studenten van de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden bestaat dit jaar uit twee onderdelen. Een deel is digitaal en een ander deel is fysiek. Om dat mogelijk te maken zal de introductieweek niet een, maar twee weken duren. Dat schrijft de EL CID-commissie op zijn Facebookpagina.

De EL CID-week begint op woensdag 5 augustus. In de eerste dagen is er een virtuele introductie op een digitaal platform. Door middel van online evenementen en activiteiten maken de nieuwe studenten kennis met de stad, het studentenleven en de studie. Daarna zijn er vanaf zondag 9 augustus tot woensdag 19 augustus kleinschalige fysieke activiteiten in Leiden. Elk groepje wordt een dag uitgenodigd in de stad.

Ophef
Eerder deze week ontstond er ophef over de introductieweek. Volgens het Leidsch Dagblad zou de week korter duren en vooral digitaal plaatsvinden. Rector magnificus Carel Stolker sprak dit op Twitter tegen door die berichtgeving ‘verwarrend en en niet volledig’ te noemen.

Groepje
Gedurende de EL CID worden deelnemers ingedeeld in een groepje van ongeveer 15 medestudenten met dezelfde studie. Deze groepjes worden gekoppeld aan twee ouderejaarsstudenten, de mentoren. Deze zullen hen zowel gedurende het virtuele als het fysieke programma begeleiden. De inschrijvingen voor de EL CID 2020 gaan open op maandag 15 juni.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×