Theatergroep Levend Lijf gaat met Dutch Tango de straat op in Leidse wijken. (Foto's: Emile van Aelst).

Levend Lijf danst de tango in Leidse buurten

Op hoge stelten, met klompen en kleding in Delfts blauwe motieven brachten de dansers van Levend Lijf dit weekend een bijzondere tango naar De Kooi en de Zeeheldenbuurt. Onder het motto als de straat niet naar het theater kan komen, komt het theater naar de straat. Buurtbewoners werden uitgenodigd mee te lopen en mee te dansen door de wijk.

Theatergroep  Levend Lijf maakt beeldend theater op locatie. Een van hun creaties is Dutch Tango, waarbij Danny Molenaar en Esther van Leeuwen op stelten de Argentijnse tango dansen. De harde wind maakte afgelopen zaterdag het dansen op de stelten in de buitenlucht extra lastig, maar Molenaar en Van Leeuwen kwamen steeds goed uit. Poserend voor het toegestroomde publiek dat allemaal even een foto of een filmpje wilde maken.

Het straatoptreden van Levend Lijf met Dutch Tango is een van de initiatieven van De Straat Op! Cultuurfonds Leiden, kunstenaarsplatform leidsCement en de gemeente Leiden willen met De Straat Op! het culturele aanbod in de stad deze zomer versterken. Kijk op www.leidsCement.nl voor meer voorstellingen. Makers kunnen zich daar ook melden als ze zelf een leuk idee voor een straatvoorstelling hebben.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×