De Turks Nederlandse Ondernemers hebben zich eind vorig jaar verenigd in het TNOP.

Oproep Turkse ondernemers aan kabinet: Verklaar Turkije veilig!

Turkse ondernemers in Nederland zijn teleurgesteld over het feit dat het kabinet Turkije niet als ‘coronaveilig land’ heeft bestempeld. Turkije houdt daardoor ‘code oranje’ waardoor allerlei beperkingen met betrekking tot handel en vakantie met en naar het land in stand blijven.

“Terwijl Italië, met het hoogste aantal Corona doden in Europa, code geel heeft”, schrijft Leidenaar Durmuş Doğan namens het Turks Nederlands Ondernemers Platform (TNOP) in een brief aan minister-president Mark Rutte. ” Doğan is voorzitter van de Turkse Ondernemersvereniging Rijnland (Tover) en van het landelijke platform. Hij mist een concrete en neutrale onderbouwing voor de indeling in categorie oranje. “Ondernemers die handeldrijven met Turkije komen verder in de problemen, als deze codering onnodig gehandhaafd blijft.”

TNOP: “In Nederland zijn ongeveer 25.000 ondernemers van Turkse afkomst en duizenden bedrijven doen zaken met Turkije. Wij volgen de ontwikkelingen in Turkije dagelijks en zijn ervan overtuigd dat Turkije op gelijke voet staat met Nederland in het onder controle brengen en beheersen van COVID-19.”

Volgens TNOP is het ook voor Nederland van belang om de contacten tussen de twee landen zo snel mogelijk te normaliseren. “Turkije is een belangrijke handelspartner van  Nederland.
Wij verzoeken u dan ook om het reisadvies te heroverwegen. Jaarlijks gaan honderdduizenden Nederlandse Turken op familiebezoek naar hun geboorteland of het geboorteland van hun ouders, om daar hun naasten en geliefden weer te zien. Zeker na al de problemen in de laatste drie maanden is het van groot belang de familiebanden op deze persoonlijke manier in stand te houden.”

Economie Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×