Het lied Haring Happen van Jack Speck. (Foto's: Emile van Aelst).

Zingende schilder Jack Speck maakt 'nieuwe haringlied'

Vanaf aanstaande vrijdag ligt overal de nieuwe haring weer in de winkels. Normaal gesproken gaan daar de nodige haringparty’s aan vooraf, maar dat is dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk. Zelfs de veiling van het eerste vaatje gaat dit jaar niet door.

Om de start van het haringseizoen toch niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, heeft zingende schilder Wilbur Zitman uit Voorschoten samen met Vincent van den Boogaard en Boudewijn van Trigt een haringlied geschreven. Het lied wordt gezongen door Jack Speck, een alter ego van Zitman.

“Het idee voor het lied ontstond al tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Business Club Leiden”, vertelt Zitman. De Leiderdorpse vishandelaar Bertus Bos vroeg zich af waarom er eigenlijk nauwelijks nummers over nieuwe haring gemaakt zijn. Er werd afgesproken dat Zitman een lied ging maken en dat zou zingen tijdens de opening van de nieuwe winkel van Bos in de Winkelhof of tijdens de start van het haringseizoen. Vanwege de coronacrisis ging dit optreden niet door.

Afgelopen week werd wel de clip van het lied op Youtube geplaatst. In de clip komen tal van bekende Leidenaren voor zoals onder andere Chris Verplancke, Aad de Bruin, Leidse Glibber, Lorenzo van Beek, Bertus Bos en Wim Rijsbergen.

Advertentie

Economie Leiderdorp Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×