SP-voorman Antoine Theeuwen op het bovenste parkeerdek van de Haarlemmerstraatgarage: "Zaterdagmiddag 15.00 uur. Plek zat."

SP Leiden wil uitstel ophogen Haarlemmerstraatgarage

De Leidse SP-fractie wil dat het ophogen van de Haarlemmerstraatgarage wordt uitgesteld. Het geld, naar verwachting is er 5,5 miljoen euro nodig, kan volgens fractievoorzitter Antoine Theeuwen nu beter worden aangewend om coronamaatregelen mee te betalen en ook voor het opvangen van tekorten binnen het sociaal domein is het geld volgens de SP nu harder nodig. “Daar willen we voorrang aan geven. Bovendien hebben we net zo’n duizend ondergrondse parkeerplaatsen gecreëerd.”

Het is de bedoeling dat de garage boven Albert Heijn aan de Hooigracht wordt gerenoveerd en drie extra parkeerlagen krijgt. Onder meer om vervallen parkeerplaatsen aan de Hooigracht te compenseren. Ook op de Kaasmarkt gaan parkeerplekken verdwijnen als de plannen daar doorgaan om langs het water een rij herenhuizen te bouwen.

De SP dient donderdagavond een voorstel in om de besluitvorming over de renovatie en uitbreiding van de parkeergarage uit te stellen totdat de raad zich in september gaat buigen over de totale gemeentefinanciën bij de behandeling van de zogeheten kadernota.

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×