(Archieffoto: Sleutelstad / J.P. Kranenburg).

Koning opent tentoonstelling 'Besmet!' in Rijksmuseum Boerhaave

Koning Willem-Alexander komt op donderdag 16 juli naar Leiden om in Rijksmuseum Boerhaave de tentoonstelling ‘Besmet!’ te openen. In eerste instantie zou hij dat al op 15 april komen doen, maar de coronacrisis zorgde er op twee manieren voor dat die opening werd uitgesteld.

Het museum was natuurlijk dicht in die periode en alle bijeenkomsten waren verboden. Maar er was ook een inhoudelijke kant aan het uitstel. De tentoonstelling gaat namelijk over de verspreiding en impact van besmettelijke ziekten op de samenleving. Door het coronavirus was een deel van die informatie ineens achterhaald en moest die worden aangevuld met gegevens over de huidige crisis. Daardoor is de opening verschoven naar 16 juli.

De tentoonstelling laat zien hoe de mens met besmettelijke ziekten omgaat, van de pest en de pokken tot het coronavirus. Naast de tentoonstelling komt er een podcastserie over dit onderwerp en wordt het congrescentrum van Boerhaave een vaccinatielocatie.

Cultuur Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×