(Foto's: Chris de Waard).

Dit weekeinde minder treinverkeer van en naar Leiden

NS en Prorail ronden komend weekeinde de spoorvernieuwing rondom Leiden Centraal af. Voor de laatste keer moet daarvoor het treinverkeer deels stilgelegd worden. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd, omdat ze moeten omreizen. Ook zet de NS bussen in.

In 2018 begon Prorail met de spoorvernieuwing bij Leiden. Op en rondom het station zijn alle sporen vervangen. Daarbij zijn 28 wissels weggehaald en 55 wissels vervangen. Over een lengte van twee kilometer zijn alle rails, dwarsliggers, ballast en bovenleiding vervangen. De oude dwarsliggers zijn vervangen door ecodwarsliggers. Bij het maken van dit nieuwe type dwarsliggers komt volgens Prorail veel minder CO2 vrij dan bij conventionele dwarsliggers.

Naast het spoor zijn ook de perrons aangepast. Die liggen nu op dezelfde hoogte als de vloer van de nieuwe treinen, zodat ook mensen met een functiebeperking zoveel mogelijk zelfstandig kunnen reizen.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×