Fietsrotonde Herenstraat in Leiden (Foto: Robbert Beurse).

Fietsrotonde Herenstraat Leiden klaar voor gebruik

De fietsrotonde die de gemeente Leiden aan heeft laten leggen op het kruispunt Herenstraat – Koninginnelaan is af. Fietsers en automobilisten hoeven niet langer om te rijden om van de Koninginnelaan (rechtsaf) de Herenstraat in te rijden (en andersom).

“Het wordt nu nóg aantrekkelijker om de fiets te pakken en zijn we voorbereid op de verwachte groei van 40% meer fietsers. De fietsrotonde zorgt ervoor dat het kruispunt voor alle deelnemers duidelijk, overzichtelijk en daardoor veiliger is”, verklaart de gemeente Leiden desgevraagd. De komende weken werkt de aannemer verder aan verkeersremmende maatregelen in de Herenstraat, wordt de verlichting verbeterd en worden de bushaltes weer toegankelijk gemaakt voor iedereen.

Leiden Fietsrotonde Herenstraat


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×