Meisjes die geboren zijn in 2013, 2014 en 2015 kunnen zich aanmelden voor de JongTalentdag bij Gymsport Leiden. (Foto's: Gymsport Leiden).

Gymsport Leiden nodigt meisjes uit voor testdag jong talent

Turntalent ontdekken en koesteren vereist een vroege start. Gymsport Leiden neemt talentvolle turnsters daarom het liefst al rond hun zesde jaar onder haar hoede om de basisvaardigheden op jonge leeftijd op de juiste manier aan te leren. Zaterdag 20 juni kunnen meisjes van 5, 6 en 7 jaar deelnemen aan een talenttestdag.

Iedereen is welkom bij Gympsort Leiden, maar voor de kleine turners met meer ambities heeft de Leidse turnvereniging speciale talentenklasjes. Tessa Gerrits begon zelf als klein meisje ook met turnen is nu een van de trainsters. Ze legt uit waar tijdens de testdag op gelet wordt.”We kijken tijdens zo’n testdag naar sprongkracht en lenigheid. Het gaat er niet om dat iemand al een mooie radslag kan maken.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met turntrainster Tessa Gerrits van Gymsport Leiden over de JongTalentdag voor meisjes.

Deze talenttestdag is specifiek bedoeld voor meisjes die in 2013, 2014 of 2015 zijn geboren. Gerrits: “Kinderen mogen vanaf 8 jaar aan wedstrijden meedoen. Dan is het beter als zo’n meisje al vanaf haar zesde jaar de juiste bewegingen aanleert. Dan kunnen we er echt de tijd voor nemen.” Of iemand ook echt goed wordt, is van meer factoren afhankelijk dan alleen talent. “Het gaat ook om motivatie. Van het meisje zelf, maar ook of ouders het ondersteunen.”

Jongens worden overigens bij Gymsport Leiden niet vergeten en zijn zeker welkom. “Jongensturnen is enorm in opkomst. Iedereen wil Epke zijn, maar de talenttestdag aanstaande zaterdag is alleen voor meisjes.” De jongens komen op een andere dag aan de beurt.

Aanmelden verplicht
De JongTalenttestdag is aanstaande zaterdag 20 juni van 13.00 tot 14.30 uur, op het terrein van Cresendo aan de Saffierstraat 3 in Leiden. In verband met de coronamaatregelen traint Gymsport Leiden momenteel buiten. Opgeven voor de talenttestdag kan per e-mail: jongtalent@gymsportleiden.nl. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Gymsport Leiden.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×