Koning Willem-Alexander opende de nieuwbouw van de LiS in 2016. (Archieffoto: Monique Shaw).

Leidse Instrumentmakers School in top 3 mbo-opleidingen

De Leidse instrumentmakers School (LiS) staat op een derde plek in de top van mbo-opleidingen. Eens in de twee jaar onderzoekt Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs de tevredenheid van studenten in het mbo. Leerlingen van de LiS geven hun school gemiddeld een 7,6. De opleiding Research Instrumentmaker scoort zelfs een 7,7.

Van de LiS-studenten vulde 62 procent de enquête in. Zij beoordeelden hun school op onderwijs en begeleiding, informatie, lesmateriaal en toetsen, sfeer en veiligheid, stage leerbedrijf en school.

Bovengemiddeld tevreden
De Leidse instrumentmakers School scoort vooral hoog in de categorie Onderwijs en begeleiding (60% is positief t.o.v. 44% landelijk). Studenten zijn tevreden over de manier waarop de school helpt om te presteren (62% t.o.v. 45%), hoe docenten lesgeven (66% t.o.v. 53%) en over het nut van de lessen voor de toekomst (77% t.o.v. 49%). Tot slot zijn de studenten blij met de sfeer op school en gaan zij met plezier naar school, concluderen de onderzoekers.

Directeur Godelieve Bun is trots: “Wij werken continu aan het verbeteren van het onderwijs. Door de huidige situatie met het coronavirus wordt dit proces versneld. Docenten en studenten denken daarover mee. De resultaten van dit onderzoek zijn een goede opsteker voor ons allemaal.”

Over de Leidse instrumentmaker School
De Leidse instrumentmakers School (LiS) is een kleinschalige mbo-vakschool voor precisietechniek. De school leidt al meer dan 100 jaar instrumentmakers op: vakmensen die innovatieve precisie-instrumenten maken en ontwerpen voor wetenschap en industrie. Tijdens de opleiding (niveau 3 en 4) worden studenten getraind op het gebied van metaalbewerking, bewerking van glas en andere harde materialen, optica en mechatronica. De school heeft ongeveer 340 studenten.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×