(Foto: Robbert Beurse).

Geen gezamenlijke start en finish SDZ Escapetocht

De gemeente Zoeterwoude staat niet toe dat deelnemers aan de SDZ Escapetocht hun GPS-speurtocht gezamenlijk starten en finishen op het Dorpsplein. Dat betekent echter niet dat de tocht die op 27 juni gepland staat niet door kan gaan, het bestuur van de Stichting Dorpsfeest Zoeterwoude (SDZ) heeft een alternatief bedacht: deelnemers starten vanuit huis.

“Het spel is zo ontworpen dat je op elke willekeurige plek kunt starten. Dus het was geen groot probleem”, zegt Jacintha Paardekooper namens de stichting. De veranderde spelregel heeft als voordeel dat de gestelde limiet van honderd deelnemers niet langer van toepassing is.

Inschrijven
Vooraf inschrijven voor de GPS-tocht blijft verplicht en kan via www.dorpsfeestzoeterwoude.nl. Elke deelnemer ontvangt dan een eigen toegangscode voor het spel.

Omdat het Dorpsfeest in Zoeterwoude dit jaar als gevolg van de coronacrisis niet door gaat, bedacht de organisatie een alternatief: de SDZ Escapetocht. Deze gratis GPS-speurtocht stuurt deelnemers via een mobiele app door het dorp. Onderweg krijgen ze vragen over geschiedenis, kunst, cultuur en sport in Zoeterwoude. Voor de snelste deelnemers, met de meeste juiste antwoorden, hebben sponsoren prijzen beschikbaar gesteld.

Op zaterdagavond 27 juni kunnen deelnemers van 12 jaar en ouder om 19.00 uur starten aan de SDZ Escapetocht. Zondagmiddag 28 juni is er een kindervariant die start om 14.00 uur.

De organisatoren van SDZ zijn zaterdag (van 19.00 tot 22.00 uur) en zondag (van 14.00 tot 16.00 uur) wel aanwezig op het Dorpsplein. “Deelnemers die problemen hebben met inloggen of opstarten, helpen wij graag op weg”, belooft Paardekooper.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×