(Foto: Robbert Beurse).

TreeTags nu ook in Zoeterwoude

De witte paardenkastanje bij het gemeentehuis in Zoeterwoude-Dorp heeft een TreeTag gekregen. Op een duurzaam geproduceerde poster is gedetailleerde informatie over de boom te lezen (bijvoorbeeld: stamdiameter, hoogte en bladoppervlak). Ook wordt aangegeven welke bijdrage de boom levert aan de mens en het milieu.

“Ik ben belangrijk want ik lever jaarlijks 358 dagen zuurstof voor 1 persoon. Ik houd jaarlijks 2.100 liter regenwater vast. Ik vang jaarlijks 898 gram luchtvervuiling en 83 kilogram CO2 af. Totaal heb ik 3.662 kilogram koolstof opgeslagen. Dit staat gelijk aan 123.292 autokilometers.”, leert de poster ons.

De komende weken worden bijzondere bomen in Nederland, België, Engeland en Zweden voorzien van duurzaam geproduceerde posters die vertellen hoe belangrijk de bomen zijn voor mens en maatschappij. De paardenkastanje in Zoeterwoude is de eerste getagde boom in de Leidse regio. Inwoners kunnen online TreeTags kopen om op hun favoriete boom te hangen.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×