Wethouder Paul de Bruijn, Mariska Koning (directeur bibliotheek), interim burgemeester Charlie Aptroot en bestuurslid bibliotheek R. Hooijdonk in de Voorschotense bibliotheek. (Foto: gemeente Voorschoten).

Bibliotheek Voorschoten slaagt met vlag en wimpel voor corona-aanpassingen

Iedereen is weer welkom in de bibliotheek aan de Wijngaardenlaan 4 in Voorschoten om te komen lezen, werken of studeren en zaken te regelen op de publiekscomputers. Al gelden er nog wel regels met afstand houden en moet je bijvoorbeeld voor hulp bij invullen van formulieren een afspraak maken. Wethouder Paul de Bruijn bracht samen met interim burgemeester Charlie Aptroot een bezoek aan de bibliotheek om  van medewerkers te horen hoe zij de coronatijd hebben ervaren.

“De bibliotheek heeft zich ontzettend snel aangepast op de coronasituatie”, zegt De Bruijn, “met diensten zoals de mogelijkheid om boeken te reserveren en af te halen en ‘Bieb voor jezelf’. Zo konden onze inwoners in deze ongewone tijd gelukkig volop blijven lezen. En daar mogen we best trots op zijn. Dit is lang niet in alle gemeenten gelukt.”

Naast alle mogelijkheden om ter plekke in de bibliotheek boeken te lenen en te lezen, zijn er ook nog volop online activiteiten zoals een minecraftchallenge voor de jeugd en digitale ontmoetingen met schrijvers.

Cultuur Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×