Opnames in Grandcafé de Burcht. (Foto's: Emile van Aelst).

Emile van Aelst, Tom Holswilder en De Slechte Band bedenken nieuw Leids lied

De Slechte Band heeft gisteren samen met 99 bekende Leidenaren de clip van een nieuw Leids nummer opgenomen. Het is een Leidse versie van het nummer ‘We benne op de wereld om mekaar te helpen nietwaar’ uit de voormalige tv serie ’t Schaep met de vijf pooten’. Als de clip af is en er toestemming is voor gebruik van het nummer, wordt het lied gepresenteerd.

Het project is een idee van Leidse Glibber Emile van Aelst en horecaondernemer Tom Holswilder. Samen bedachten ze dat Leidenaren in deze coronatijd wel een positief Leids lied konden gebruiken. Nadat het idee was geboren, werd ook De Slechte Band erbij betrokken.

Drummer Joost Zecha schreef een Leidse tekst bij het nummer en gisteren werd de clip opgenomen in het centrum van Leiden. In het refrein, dat werd opgenomen in de Tuinzaal van Grandcafé de Burcht, figureren 99 bekende Leidenaren.

Wachten op toestemming
Voor toestemming voor gebruik van de muziek is contact gezocht met de erven van Eli Asser en Harry Bannink,¬† die het nummer ‘We benne op de wereld om mekaar te helpen nietwaar’ destijds schreven. In eerste instantie zijn de erven enthousiast, maar een definitieve toestemming moet nog komen. De band verzocht iedereen daarom de met mobieltjes gemaakte opnames nog niet te verspreiden tot de toestemming van de erven rond is. Zodra de clip is afgerond en de toestemming verleend, volgt er een grootse presentatie van wellicht een nieuwe Leidse hit.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×