Vályi won in haar thuisland bijna alle prijzen die er zijn. (Foto: ZVL-1886).

Leidse waterpolodames ZVL versterkt door Hongaarse routinier Vályi

Het dames waterpoloteam van het Leidse ZVL-1886 Tetteroo wordt het komende seizoen versterkt door 26-jarige Hongaarse routinier Fanny Vályi, die overkomt van topclub Eger in haar thuisland waar zij afgelopen seizoen aanvoerder was.

De ervaren speelster heeft een indrukwekkende prijzenkast: ze won de Hongaarse landstitel, het bekertoernooi, de LEN Trophy en eindigde de afgelopen tien jaar structureel in de top drie van de competie. Vályi speelt al sinds haar zestiende op het hoogste niveau. Hongarije geldt als één van de sterkste landelijke competities in het waterpolo.

Bij de Leidse zwemvereniging komt de Hongaarse een oude bekende tegen in de eveneens 26-jarige Hanneke Slagter, die na lang blessureleed haar rentree in de hoofdmacht gaat maken. De twee speelden samen bij het Hongaarse Dunaújváros. Naast hen maken ook jeugdinternationals Nikki Meijer, Lizzy Terpstra, Renee de Kleer, Anna Pauli en Mathilde Voorvelt definitief de overstap naar het eerste van ZVL.

Voorvelt vertrekt
International Rozanne Voorvelt (19) is er komend seizoen niet meer bij, zij vertrekt naar het Spaanse Sant Andreu. De 29-jarige Marianne de Groot die de afgelopen veertien jaar voor de Leidse waterpolodames speelde, maakt een einde aan haar loopbaan als speler. Maar, De Groot verlaat ZVL voorlopig niet, ze gaat namelijk verder als assistent-coach van hoofdcoach Iefke van Belkum.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×