Oprichters van muzikantencollectief Leidse Geluiden. (Foto: Leidse Geluiden).

Collectief Leidse Geluiden wil muzikanten een podium bieden

De laatste versoepeling van de coronamaatregelen biedt ook muzikanten weer mogelijkheden om live op te treden, nadat half maart alles voor maanden op slot ging. Maar om weer goed op te starten is er wat meer nodig dan alleen een besluit van het kabinet-Rutte III. Voor de Leidse muzikanten Cedric Glans en Sven Rozier reden de handen ineen te slaan en het collectief Leidse Geluiden op te richten. Donderdag 9 juli organiseren zij een eerste concert in Grand Café ‘Van ’t Huis’.

“We willen graag weer wat reuring brengen in het Leidse muziekleven”, vertelt Sven Rozier. De coronamaatregelen hebben er ook bij de Leidse culturele sector flink ingehakt. Alles werd geannuleerd en op de lange baan geschoven. Nu theaters en concertzalen weer open mogen, met inachtneming van hygiënemaatregelen en anderhalve meter afstand houden, willen bands, zangers en zangeressen weer graag live optreden. “Wij willen met het collectief Leidse Geluiden nu direct optredens mogelijk maken, maar het is ook een manier om muzikanten te verenigen zodat we elkaar kunnen ondersteunen en versterken. We moeten gaan nadenken over een eerlijk en duurzaam cultureel klimaat in Leiden.”


Nieuws071-presentator Maarten Mulder in gesprek met Sven Rozier oprichter van muzikantencollectief Leidse Geluiden.

Het begon allemaal twee weken geleden met een brainstorm van een paar muzikanten en toen ging het heel snel. “We kregen hulp van Rogier Rustige die ons een plek geeft in Grand Café ‘Van ’t Huis’ in de Stadsgehoorzaal en daarna hebben we snel een website opgezet. En donderdag 9 juli is het eerste concert.” Het voelt voor Rozier echt als een bevrijding dat ze weer op kunnen treden. “Maandenlang kon er niks, we konden niet eens samen repeteren. En live voor publiek spelen is het mooiste wat er is. Ik denk dat iedereen er nu ook echt zin in heeft.”

Leidse Geluiden zal deze zomer in ieder geval elke donderdagavond een programma brengen en is daarvoor op zoek naar andere speelplekken in de stad. “We willen zoveel mogelijk mensen laten meegenieten van de top-notch van de Leidse muziekscene. Lekker weer genieten van muziek maken en er naar komen luisteren. De namen die nu al verbonden zijn met het kersverse muzikantencollectief zijn Lodewijk van Gorp, Lou Guldemond, Vivienne Aerts, Cedric Glans, Karel Boehlee, Sven Rozier, Rolf Delfos, Lucas Meijers, Frans Heemskerk, Kurt Schwab, Ewald Ebing en vele anderen.

Kaartje kopen
Tickets zijn verkrijgbaar via leidsegeluiden.com of aan de zaal (beperkt aantal plaatsen vanwege de richtlijnen van de overheid). De opbrengst komt volledig ten goede aan het optredende gezelschap. De kick-off vindt plaats aanstaande donderdag 9 juli van 20.00 tot 23.00 uur in Grand Café ‘Van ’t Huis’ (Stadsgehoorzaal), ingang Catherinasteeg te Leiden.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×