Het officiƫle startschot van de werkzaamheden. (Foto: PR).

Werkzaamheden gedenkbank op 'Armenbolwerk' van start

De bouw van een monument op het ‘Armenbolwerk’ in het Huigpark is van start gegaan. Op deze plek werden van 1817 tot 1912 de armste Leidenaren begraven. Met het monument willen de initiatiefnemers een plek bieden om deze mensen te herdenken en ook om stil te staan bij de armoedige omstandigheden en sociale misstanden ten tijde van deze begraafplaats.

Het gedenkteken moet niet alleen een herinnering aan de doden zijn, maar ook een gebruiksobject in het park. In overleg zijn Stichting Vrienden van het Singelpark, Stichting het Leids Wevershuis en BamBam Steenhouwers gekomen tot het ontwerp van een gedenkbank.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×