Bij controles in bedrijfspanden aan de Amphoraweg en de Flevoweg is onder andere illegale bewoning geconstateerd.

Gemeente controleert bedrijfspanden op onder andere illegale bewoning

De gemeente Leiden heeft woensdag samen met de politie, brandweer en de omgevingsdienst West Holland een tweetal controles uitgevoerd bij bedrijfspanden in Leiden. Naar aanleiding van signalen en eerdere controles hebben de afdelingen bouw- en woningtoezicht en handhaving openbare ruimte van de gemeente locaties aan de Flevoweg en de Amphoraweg gecontroleerd op naleving van vergunningen en andere wet- en regelgeving waaraan de bedrijven zich moeten houden.

Illegale bewoning en lachgas
Bij de controles is illegale bewoning geconstateerd en ook tekortkomingen op het gebied van brandveiligheid. Verder bleek er lachgas opgeslagen te worden. Dat is niet verboden, maar de opslag gebeurde niet volgens de geldende regels.

Een aantal bedrijven bleek ook niet te hebben voldaan aan de meldplicht voor milieuregels, wat in een enkel geval tot het opleggen van een strafbeschikking door de omgevingsdienst leidde. Naar de illegale bewoning wordt door de gemeente verder onderzoek ingesteld.

“We zitten bovenop deze signalen en treden hierbij op als één overheid”, aldus burgemeester Lenferink. “Gelukkig gaat het er in veel bedrijven veilig en gezond aan toe. Door te controleren willen we dit zo houden. Als we misstanden zien, dan pakken we ze aan. Zo houden we onze stad veilig.”

112 Sleutelstad Leiden Controle bedrijfspanden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×