Bedrijfspanden onder meer gecontroleerd op illegale bewoning

Afgelopen donderdag heeft de gemeente Leiden een serie controles gehouden bij bedrijfspanden aan de Amphoraweg, de Flevodwarsweg en de Rooseveltstraat. Daarbij waren ook politie en brandweer, de Omgevingsdienst West Holland en de Belastingdienst betrokken. Er werd onder meer gecontroleerd op illegale bewoning.

Een deel van de panden werd vorig jaar zomer ook al gecontroleerd. Toen werd vastgesteld dat er illegaal werd gewoond in de panden die bovendien niet voldeden aan eisen van brandveiligheid. Ook milieuregels werden toen overtreden.

Bij de nieuwe controles is één geval van illegale bewoning geconstateerd en voldeden veel locaties opnieuw niet aan de brandveiligheidseisen. Ook nu werden ook meerdere overtredingen van de milieuwetgeving geconstateerd. Zo werden gevaarlijke stoffen opgeslagen en gingen afvalstoffen illegaal het riool in. De Belastingdienst heeft op meer dan 50.000 euro beslag gelegd.

“Verschillende ondernemers bleken zich wel goed aan de regels te houden”, meldt de gemeente die de controles uitvoerde na signalen en de uitkomst van de eerdere controles. De acties worden regelmatig uitgevoerd in de strijd tegen ondermijnende criminaliteit. Bij signalen die kunnen duiden op regelovertreding, komen de verschillende overheidsdiensten in een zo vroeg mogelijk stadium in actie.

Verdachte situatie
De gemeente vraagt inwoners die een verdachte situatie zien of het gevoel hebben dat er iets niet klopt, dit te delen. Hiervoor kan men terecht bij de politie via 0900 – 88 44 of bij Meld misdaad anoniem op 0800 – 70 00 of meldmisdaadanoniem.nl.

112 Sleutelstad Leiden Controle bedrijfspanden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×