Marcus Debie van GOMAD graffix en wethouder Erika Spil bij de tunnel Kniplaan/Veurseweg. (Foto: gemeente Voorschoten).

Muurschildering in tunnel Voorschoten klaar

De muurschildering in de fietstunnel tussen de Veurseweg en de Kniplaan in Voorschoten is klaar. In de tunnel zijn dieren uit het weidegebied afgebeeld. De kleurrijke schilderingen zijn aangebracht door GOMAD graffix street artists in opdracht van de Landschapstafel Duin Horst & Weide.

De muurschildering in de fietstunnel is een onderdeel van de verfraaiing van het gebied Duin Horst & Weide. In 2016 maakten gemeenten, maatschappelijke organisaties en ondernemers al afspraken om het gebied tussen Zoetermeer en de Noordzee aantrekkelijker te maken. Die intentieverklaring werd verwezenlijkt in de landschapstafel Duin Horst & Weide. Niet alleen in Voorschoten is nu een muurschildering, ook de tunnel van de Houtlaan en de Raaphorstlaan in Wassenaar is versierd.

Kosten
De kosten voor de muurschildering bedragen zo’n 27.000 euro. De helft daarvan is voor de rekening van de Provincie Zuid-Holland en de andere helft voor de gemeente Voorschoten. Omdat andere partners daaraan meebetalen blijft er voor Voorschoten ‘slechts’ een ruime drie duizend euro over. De jaarlijkse onderhoudskosten van de muurschildering valt tussen de 500 en de 700 euro. Het is de bedoeling dat de muurschildering minimaal vijf jaar te zien is.

Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×