(Foto: Politie).

Politie geeft voorlichting over babbeltrucs

De politie geeft komende vrijdag in Voorschoten voorlichting over babbeltrucs. Op het Treubplein wordt een informatiepunt ingericht waar het publiek tussen 10.00 en 15.00 uur terecht kan met vragen over deze vorm van oplichting. De politie geeft er tips, informatie en voorbeelden van babbeltrucs.

Een babbeltruc is een smoesje waarmee onbekenden proberen binnen te komen bij de burgers, voornamelijk bij de ouderen. Dat kan bijvoorbeeld een praatje zijn waarbij iemand zich voordoet als medewerker van de thuiszorg of de politie en bijvoorbeeld zogenaamd komt collecteren voor een goed doel. Daarbij wordt bijvoorbeeld gevraagd om een glas water of een pen. Als de nietsvermoedende bewoner dat gaat halen, worden ondertussen geld, pasjes of andere waardevolle bezittingen gestolen. Er zijn tal van soorten babbeltrucs en de politie wil dat onder de aandacht brengen.

112 Sleutelstad Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×