(Foto's: Griekspoor).

Churchillbrug tot 14 september afgesloten voor renovatie

De Churchillbrug wordt volledig gerenoveerd. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, is de uit 1984 daterende brug over de Oude Rijn tussen 20 juli en 14 september afgesloten voor al het wegverkeer, dat wordt omgeleid. De renovatie maakt de brug toekomstbestendig en het originele uiterlijk van de Churchillbrug blijft zoveel mogelijk intact.

“Om de brug in de toekomst met meer en zwaarder verkeer te kunnen belasten is renovatie noodzakelijk”, aldus Thijs Baalbergen, projectcoördinator van Griekspoor. “Door de beweegbare delen van de brug te verzwaren maken we de brug niet alleen sterk genoeg voor de toekomstige verkeersbelasting, ook neemt de geluidsoverlast door passerend vrachtverkeer aanzienlijk af.”

Het brugdek wordt vrij indeelbaar. Een groot voordeel volgens Baalbergen: “Met een vrij indeelbaar brugdek kan het aantal rijstroken relatief eenvoudig aangepast worden, wanneer toekomstige stedenbouwkundige ontwikkelingen en de bijbehorende verkeersdrukte daarom vragen. Hierdoor kan het verkeer ook in de toekomst gegarandeerd vlot en veilig doorstromen.”

Vaarstremming
Door de werkzaamheden is vaarverkeer onder het beweegbare deel van de brug beperkt mogelijk tot en met 14 september. De drie doorgangen onder de vaste delen van de brug blijven wel open.

Omleidingen tijdens de werkzaamheden
Om de overlast voor het verkeer en de omgeving zoveel mogelijk te beperken zijn de werkzaamheden aan het brugval, de bovenbouw en de elektromechanische aandrijving zijn grotendeels in de zomervakantie gepland. De brug is in de periode van 20 juli tot en met 14 september volledig afgesloten voor het wegverkeer. Tijdens de afsluiting zorgen omleidingsroutes dat woningen, bedrijven en winkels bereikbaar blijven. Actuele informatie over de werkzaamheden is beschikbaar op de website van de gemeente Leiden.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×