(Foto: Erik Zachte).

VVD wil oplossing voor verkeersdrukte bij afgesloten Churchillbrug

De Churchillbrug is sinds maandag wegens werkzaamheden enkele maanden afgesloten voor verkeer. Dat zorgt voor een enorme toename in verkeersdrukte. VVD Leiden vindt dat er moet worden gezocht naar maatregelen om de overlast en vervuiling te verminderen. Dat schrijft de partij in een brief aan het college van burgemeesters en wethouders.

De Churchillbrug krijgt deze zomer een opknapbeurt, waardoor de verbinding in de N206 tussen de Churchilllaan en de Dr. Lelylaan niet toegankelijk is voor verkeer. Het verkeer wordt via verschillende routes omgeleid, waaronder de Haagsche Schouwbrug in de Stevenshof en de Rijnzichtbrug in de Mors. De brug moet 15 september klaar zijn.

De partij vraagt om een aangepast bruggenbeleid om zo de ontstane verkeerschaos nog enigszins te beteugelen. Zo stelt de VVD voor om de Haagsche Schouwbrug en Rijnzichtbrug in de spits te sluiten voor recreatie- en beroepsvaart. Daarnaast verzoekt de partij het college om de Stevensbrug en Hoflandbrug tot 14 september te openen voor autoverkeer. Bovendien ziet de VVD graag dat gemeente nog meer maatregelen neemt om zo de drukte in omliggende wijken te verminderen.

Gister werd al bekend dat de gemeente Leiden verkeersregelaars gaat inzetten om zo de doorstroming te verbeteren.

Leiden Churchillbrug

Meer in dossier Churchillbrug

Meer in dossier Churchillbrug


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×