Sapiens vestigt zich in het nieuwe 'Valley' op de Amsterdamse Zuidas. (Videostill: Naturalis Biodiversity Center / YouTube).

Naturalis en VU Amsterdam openen 'Sapiens' op de Zuidas

Het Leidse rijksmuseum Naturalis Biodiversity Center en de Vrije Universiteit Amsterdam werken samen aan ‘Sapiens’. Het project op de Zuidas in de hoofdstad moet als nieuw museum, werkplaats en debatcentrum jongeren uit de wetenschap, overheid, kunst en het bedrijfsleven samenbrengen om te werken aan projecten die de planeet verbeteren. Sapiens gaat volgend jaar open.

Samen met architectenbureau MVRDV en ontwikkelaar EDGE zijn de universiteit en het Leidse museum op zoek naar meer partners die mee willen werken aan het project. Op de site van Naturalis valt te lezen dat zij op zoek zijn naar ‘partners om in deze inspirerende omgeving met ambitie en lef te werken aan de ommekeer: een betere leefomgeving voor mens en natuur.’ De jongere generatie moet in het indrukwekkende pand het hoofd breken over vervuiling, afval, energie en duurzaamheid. De partijen hameren daarom op het belang van de ‘vindingrijkheid van de mens’.

Sapiens vestigt zich in het nieuwe gebouw ‘Valley’ op de Amsterdamse Zuidas. Het impossante gebouw werd ontworpen door Winy Maas van architectenbureau MVRDV, dat onder meer verantwoordelijk is voor de Markthal in Rotterdam. EDGE is verantwoordelijk voor de bouw, die reeds begonnen is. Op de site van Naturalis valt te lezen dat dit ‘duurzame, groene en energiegevende gebouw, de best denkbare locatie is’.

Advertentie

Cultuur Duurzaamheid Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×