(Afbeelding: Sothebys).

Zelfportretje Rembrandt brengt bijna 16 miljoen euro op

Een zelfportret van Rembrandt van Rijn dat de in Leiden geboren molenaarszoon op zijn 26e schilderde, is dinsdag geveild voor bijna 14 miljoen euro. Inclusief commissie moet de onbekend gebleven koper bijna 16 miljoen euro voor het minischilderijtje neertellen. Het meet slechts 17 bij 22 centimeter en is daarmee kleiner dan een A4’tje.

Het zelfportret van Rembrandt uit 1632 werd dinsdag bij veilinghuis Sotheby’s geveild. Het kwam uit een privécollectie van een eveneens onbekende verkoper. In 1970 werd het zelfportret uit 1632 nog geveild voor 700 euro. Destijds werd betwijfeld of het door de kunstenaar zelf geschilderd was. Rembrandt schilderde in zijn leven maar liefst tachtig zelfportretten. Slechts drie daarvan zijn in privébezit.

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×