Pim Perquin werd in februari van dit jaar erelid van de LVSL. (Foto: Emile van Aelst).

Pim Perquin overleden

Afgelopen week overleed Pim Perquin na een lang ziekbed op 86-jarige leeftijd. Komende donderdag wordt hij begraven. Perquin was een graag geziene gast voor veel Leidenaren. Zo was hij vele jaren een van de drijvende krachten achter de Leidse Video en Smalfilm Liga waarvan hij halverwege de jaren negentig lid werd en ook jarenlang het voorzitterschap vervulde. De LVSL benoemde hem tijdens de algemene ledenvergadering in februari vanwege al zijn verdiensten tot erelid. Ook werd hij bij die gelegenheid benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Naast zijn activiteiten bij de LVSL was Perquin ook sinds de jaren zeventig verbonden aan het Leidse basketbal waar hij in 1975 met zijn bedrijf Mercasol de eerste hoofdsponsor werd van BS Leiden. In de jaren daarna, de periode dat de club speelde onder de naam Parker, speelde hij een belangrijke rol in het bestuur van de profafdeling. Bij BS Leiden was hij naast de in 2010 overleden oprichter Ton Kallenberg het enige andere erelid.

Komende donderdag is de uitvaart van Pim Perquin. “Dat afscheid is vanwege de coronamaatregelen in besloten kring. Heel jammer, want Pim had een groots afscheid verdiend,” laat Hans van Gerven, een van zijn maatjes uit de filmclub weten. Leden van de LVSL vormen bij begraafplaats De Zijlpoort een erehaag als Pim daar aankomt.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×