(Foto's: Chris de Waard).

Bouw appartementen en nieuwe brandweerkazerne na bouwvak van start

De bouw van de nieuwe brandweerkazerne met daarboven appartementen begint over twee weken. Direct na de bouwvakvakantie gaat de bouwcombinatie bestaande uit het Leidse Du Prie en Boele & Van Eesteren uit Rijswijk aan de slag op de voormalige postkantoorlocatie aan de Schipholweg 130. Verdeeld over vier lagen komen 140 huurappartementen.

Impressies: Boele & Van Eesteren / Du Prie.

Tussen de vier met elkaar verbonden bouwblokken komen binnentuinen voor de bewoners. Die tuinen worden met een glazen geval afgeschermd voor het geluid van het spoor aan de ene kant en de drukke verkeersader aan de voorzijde. Voor en achter het gebouw komen parkeerplaatsen. Voor de brandweer komt er een extra ontsluitingsweg.

Sloop postkantoor
Momenteel wordt het leegstaande gebouw waar voorheen een postkantoor en sorteercentrum waren gevestigd, ontdaan van alle materialen. Daarna begint de sloop van het gebouw zelf en kan worden begonnen met de nieuwbouw. Op 18 augustus worden het fiets- en voetpad langs de bouwplaats uit veiligheidsoverwegingen afgesloten en moeten fietsers omrijden. Ook voor voetgangers komt er een alternatieve route. Tenslotte vervalt in verband met de bouw ook de bushalte aan de Schipholweg. Reizigers moeten tot de bouw is afgerond, een halte eerder uitstappen op de Willem de Zwijgerlaan.

De nieuwe kazerne en de appartementen worden naar verwachting medio 2022 opgeleverd.

 

Leiden Brandweerkazerne Schipholweg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×