De documentaire gaat in september in première. (Beeld uit documentaire)

Jochem Myjer geeft zich bloot in 'kwetsbare' documentaire

De Leidse caberatier Jochem Myjer is vanaf 16 september te zien in de documentaire ‘Nog eentje dan’, waarin Suzanne Raes hem een jaar lang volgt tijdens honderd voorstellingen in Carré. “Op het podium staan voor een groot publiek is al vrij kwetsbaar, maar deze docu is zo kwetsbaar dat ik er zelf bijna niet naar kan kijken”, concludeert Myjer na het zien van het eindresultaat.

Toen documentairemaakster Suzanne Raes (Uur van de Wolf) Myjer een paar jaar geleden vroeg of ze hem mocht volgen in zijn jaar ‘Carré’ was Myjer vereerd, maar niet meteen enthousiast. “Ik vind dat je het het harde werken, het bijna autistische perfectionisme en het rauwe niet moet laten zien, want dat tast de magie aan van wat je op het podium doet”, zegt hij daarover. Nadat hij er een tijdje over had nagedacht, besloot hij toch mee te werken.


De trailer van de documentaire Jochem Myjer – Nog eentje dan

Dat heeft een bijzondere en intieme documentaire opgeleverd. Aan de ene kant omdat je een kijkje achter de schermen krijgt van de grote theatertour in Carré, maar ook omdat Myjer in dat jaar te maken kreeg met tumoren in zijn ruggenmerg en zich veel eenzaam heeft gevoeld. “Je ziet het missen van mijn kinderen en vrouw, die gedurende de tour steeds meer van me verwijderden.” Dat maakt de documentaire volgens Myjer ‘heftig’, ‘lief’ en ‘grappig’. “Zelden in mijn leven ben ik zo bang geweest om dit te delen met iedereen.”

De film gaat op 16 september in première in Carré, waarvoor de kaartverkoop vrijdagochtend om 9.00 uur is gestart. Er zijn slechts 190 kaarten beschikbaar, waardoor er direct al sprake was van een wachtlijst. Van 25 september tot 3 oktober is de documentaire te zien op het Nederlands Film Festival in Utrecht en op 28 september om 20.25 uur wordt hij vertoond in het Uur van de Wolf op NPO2.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×