Jorrit Croon tijdens het opnemen van de podcast. (Videostill: Finale).

Leiderdorpse hockeyer Jorrit Croon (21) gaat voor goud in Tokio

De 21-jarige Leiderdorpse hockeyer Jorrit Croon vertelt over zijn Olympische droom in de podcast ‘Finale’. Afgelopen donderdag had hij met het herenteam van Oranje de gouden plak in Tokio kunnen pakken, maar de coronapandemie gooide roet in het eten. Croon zet nu zijn zinnen op volgend jaar, wanneer de spelen wél plaats moeten vinden.

Jorrit Croon laat er geen misverstanden over bestaan wat zijn doel is voor Tokio 2021: hij gaat niet voor minder dan goud. “Een ideaal scoreverloop tegen België? Ik dacht aan 1-0, 2-0, 3-0, 4-0. En dan met die gouden medaille om je nek. Maar joh, ideaal. Als we maar winnen.”

Het is niet de eerste keer dat Croon bij de Olympische selectie van het nationaal herenteam zit. Toen hij nog maar 17 jaar oud was, mocht hij al mee naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. “Het was één groot feest, ik heb nog nooit zoiets qua emoties meegemaakt”, vertelt Croon tegen interviewers Marcel Bamberg en Joep Heerings, over de dag dat hij het verlossende telefoontje kreeg dat hij mee mocht.

De podcast is nu te beluisteren op Spotify en Apple Broadcasts.

Advertentie

Leiderdorp Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×