De recordpoging ging vanmorgen in alle vroegte van start. (Foto: Hans-Peter van Velthoven).

Oegstgeestse Timon Rowtree begint aan wereldrecordpoging zonneracen

De Nuna Phoenix van het Vattenfall Solar Team is vanmorgen in alle vroegte begonnen aan een poging om het werelduurrecord zonneracen te verbreken. De Oegstgeestse technisch manager Timon Rowntree laat weten: “Het wordt héél spannend. Te veel wolken, een lekke band of technische mankementen en we lopen het record mis. Maar we gaan laten zien dat wij nog altijd dé zonnekampioen zijn.”

Een internationale race zit er door het coronavirus niet in, daarom gaan de studenten van de TU Delft dit jaar voor een nieuw wereldduurrecord op Nederlandse bodem. Het team wil met hun volledig zelfgebouwde zonnewagen in 12 uur tijd meer dan 882 kilometer racen, puur op zonne-energie.

294 rondjes
Het team moet vandaag 294 rondjes en één meter rijden op de testbaan van het RDW in Lelystad om het huidige wereldrecord te verbreken, dat werd in 2017 neergezet door Nuna8S. Als alles naar behoren verloopt, komt de Nuna Phoenix om 19.00 uur vandaag over de finish, in is het hernieuwde wereldrecord opnieuw in handen van het Delftse team. “Het is sowieso al spannend en er mogen zich geen technisch mankementen voordoen. Het wordt nagelbijten tot de laatste seconden.”

Oegstgeest Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×