CDA Oegstgeest zet vraagtekens bij verkeersveiligheid A44-viaduct

De verkeersveiligheid onder het viaduct van de A44 bij de Rijnzichtweg moet worden verbeterd. Dat vindt het CDA Oegstgeest, dat daarover zestien vragen stelt aan de wethouder. “Afgelopen vrijdag lag er weer een auto op zijn kop en dat is bepaald niet voor het eerst”, aldus gemeenteraadslid Watze Mandema. “Het kruispunt is onoverzichtelijk, zeker voor mensen die van de snelweg komen en het kruispunt niet goed kennen.”

Het CDA wil nu van de wethouder weten hoeveel ongelukken er onder de A44 zijn gebeurd sinds 2015 en of het kruispunt daarmee als onveilig moet worden aangemerkt. Ook willen de christendemocraten weten wie er verantwoordelijk is voor de inrichting van welk stukje weg en wat de oorzaak is van de verschillende ongelukken. “Als je er een tijdje staat te kijken zie je auto’s op de verkeerde plek het viaduct inrijden of in de verdrukking komen door draaiende vrachtwagens”, weet Mandema. “De wethouder moet, eventueel met Rijkswaterstaat, kijken hoe het echt veiliger kan.”

Het is niet voor het eerst dat het CDA aandacht vraagt voor de verkeerssituatie op deze plek. In 2017 werd ook een al een serie vragen gesteld, waarna de gemeente toezegde te zoeken naar mogelijke verbeteringen. Die bleken er nauwelijks te zijn. Het CDA stelt nu voor om te kijken naar betere bebording en markeringen, meer handhaving en het beter op laten vallen van de donkere pilaren onder het viaduct. Mandema roept het college op om ‘nog eens met frisse blik te kijken naar de mogelijkheden die er zijn om de veiligheid ter plaatse verder te verbeteren’.

Het college van burgemeester en wethouders heeft drie weken de tijd om te reageren op de vragen.

Advertentie

112 Sleutelstad Oegstgeest Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×